Top 30 Important MCQ on Microsoft Word

All question answer are given below. enjoy your Top 30 Important MCQ on Microsoft Word

1. From which menu you can insert Header and Footer?

A. Insert Menu

B. View Menu

C. Format menu

D. Tools Menu

Correct Answer: View Menu

2. To get to the ‘Symbol’ dialog box, click on the ______ menu and choose ‘Symbol’.

A.  Insert

B. Format

C. Tools

D. Table

Correct Answer: Insert

3. _______ option from clipboard is used to move data from one place to another in a document.

A. Copy & Paste

B. Cut & Paste

C. Bold

D. Justify

Correct Answer: Cut & Paste

4. ______ is an option in Font Group.

A. Strikethrough

B. Find

C. Replace

D. Change Styles

Correct Answer: Strikethrough

5. Name the button in the picture?

A. Font Color

B. Fill Color

C. Page Color

D. Highlighter tool

Correct Answer: Highlighter tool

6. Shortcut for document views toolbar is situated in ______ bar.

A. Task bar

B. Status bar

C. Tool bar

D. Title bar

Correct Answer: Status bar

7. Bullets and Numbering is in _____ tab.

A. Home tab

B. Insert tab

C. Page-layout tab

D. View tab

Correct Answer: Home tab

8. To open a existing document, click on the ________ and then select Open.

A. MS Office button

B. Quick Access Toolbar

C. Document Views

D. Ribbon

Correct Answer: Ribbon

9. Cut, Copy and Paste is in ________ Group in the Home tab.

A. Font

B. Page Setup

C. Clipboard

D. Editing

Correct Answer: Clipboard

10. _______ is used to covert from upper case to lower case and vice versa.

A. Toggle case

B. Sentence case

C. Lower case

D. Upper case

Correct Answer: Toggle case

11. Pressing F8 key for three times selects

 A) A word

 B) A sentence

 C) A paragraph

 D) Entire document

Correct Answer: A sentence

12. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?

 A) Alt+Ctrl+C

 B) Alt + C

 C) Ctrl + C

 D) Ctrl + Shift + C

Correct Answer: Alt+Ctrl+C

13. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?

 A) 8 and 72

 B) 8 and 64

 C) 12 and 72

 D) None of above

Correct Answer: 8 and 72

More Multiple Choice Question Check Here

14. Which of the following is graphics solution for Word Processors?

 A) Clipart

 B) WordArt

 C) Drop Cap

 D) All of above

Correct Answer: Clipart

15. The keystrokes Ctrl + I is used to

 A) Increase font size

 B) Inserts a line break

 C) Indicate the text should be bold

 D) Applies italic format to selected text

Correct Answer: Applies italic format to selected text

16. A character that is raised and smaller above the baseline is known as

 A) Outlined

 B) Raised

 C) Superscript

 D) Subscript

Correct Answer: Superscript

17. Thesaurus tool in MS Word is used for

 A) Spelling suggestions

 B) Grammar options

 C) Synonyms and Antonyms words

 D) All of above

Correct Answer: Synonyms and Antonyms words

18. Why Drop Caps are used in document?

 A) To drop all the capital letters

 B) To automatically begin each paragraph with capital letter

 C) To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter

 D) None of above

Correct Answer: To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter

19. A bookmark is an item or location in document that you identify as a name for future reference. Which of the following task is accomplished by using bookmarks?

 A) To add anchors in web page

 B) To mark the ending of a paragraph of document

 C) To quickly jump to specific location in document

 D) To add hyperlinks in webpage

Correct Answer: To quickly jump to specific location in document

20. Which of the following is not valid version of MS Office?

A) Office XP

 B) Office Vista

 C) Office 2007

 D) None of above

Correct Answer: Office Vista

21. You cannot close MS Word application by

 A) Choosing File menu then Exit submenu

 B) Press Alt+F4

 C) Click X button on title bar

 D) From File menu choose Close submenu

Correct Answer: From File menu choose Close submenu

22. The key F12 opens a

 A) Save As dialog box

 B) Open dialog box

 C) Save dialog box

 D) Close dialog box

Correct Answer: Save As dialog box

23. What is the short cut key to open the Open dialog box?

 A) F12

 B) Shift F12

 C) Alt + F12

 D) Ctrl + F12

Correct Answer: Ctrl + F12

24. . A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on

 A) Save tab on Options dialog box

 B) Save As dialog box

 C) Both of above

 D) None of above

Correct Answer: Save tab on Options dialog box

25. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?

 A) Tab stop box

 B) Left Indent

 C) Right Indent

 D) Center Indent

 E) All of them are available on ruler

Correct Answer: Center Indent

26. Which file starts MS Word?

 A) Winword.exe

 B) Word.exe

 C) Msword.exe

 D) Word2003.exe

Correct Answer: Winword.exe

27. If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?

 A) Editions

 B) Versions

 C) Track Change

 D) All of above

Correct Answer: Versions

28. Background color or effects applied on a document is not visible in

 A) Web layout view

 B) Print Layout view

 C) Reading View

 D) Print Preview

Correct Answer: Print Preview

29. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?

 A) Page

 B) Document

 C) Section

 D) Page Setup

Correct Answer: Section

30. Borders can be applied to

 A) Cells

 B) Paragraph

 C) Text

 D) All of above

Correct Answer: All of above

Next 30 multiple choice question coming soon…..

Note: if we make some mistake please comment below thank you !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!