Multiple Choice Question on MS-Office Part-III

61. When working in the page break preview, you can

A) view exactly where each page break occurs

B) add or remove page breaks

C) change the print area

D) all of above

 Correct Answer: D

62. Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?

 A) 10

 B) 100

 C) 300

 D) 500

 Correct Answer: D

63. The spelling tool is placed on ______ toolbar

 A) Standard

 B) Formatting

 C) Drawing

 D) Reviewing

Correct Answer: A

64. Formatting a cell in Currency, you can specify

A) Decimal Places

B) Currency Symbol

C) Both of above

D) None of above

Correct Answer: C

64. Formatting a cell in Number format you can’t set

 A) Decimal Places

 B) Use 1000 separator

 C) Negative numbers

 D) Currency Symbol

Correct Answer: D

65. What is entered by the function =Today()

A) The date value for the day according to system clock

B) The time value according to system clock

C) Today’s date as Text format

D) All of above

 Correct Answer: A

66. Which function will you use to enter current time in a worksheet cell?

 A) =Today()

 B) =Now()

 C) =Time()

 D) =Current Time()

Correct Answer: B

67. Merge cells option can be applied from

A) Format Cells dialog box Alignment Tab

B) Formatting toolbar

C) Both of above

D) None of above

 Correct Answer: A

68. Which of the following format you can decide to apply or not in AutoFormat dialog box?

A) Number format

B) Border format

C) Font format

D) All of above

 Correct Answer: D

69. How can you remove borders applied in cells?

 A) Choose None on Border tab of Format cells

 B) Open the list on Border tool in Formatting toolbar then choose first tool (no border)

 C) Both of above

 D) None of above

 Correct Answer: C

70. You can set Page Border in Excel from

 A) From Border tab in Format Cells dialog box

 B) From Border tool in Formatting toolbar

 C) From Line Style tool in Drawing toolbar

 D) You can not set page border in Excel

 Correct Answer: D

71. You can check the conditions against __________ when applying conditional formatting

A) Cell value

B) Formula

C) Both of above

D) None of above

 Correct Answer: C

72. When a range is selected, how can you activate the previous cell?

A) Press the Alt key

B) Press Tab

C) Press Enter

D) None of above

 Correct Answer: D

73. Each excel file is a workbook that contains different sheets. Which of the following can not be a sheet in workbook?

 A) work sheet

 B) chart sheet

 C) module sheet

 D) data sheet

 Correct Answer: D

74. Which of the following Excel screen components can NOT be turned on or off?

 A) Formula Bar

 B) Status Bar

 C) Tool Bar

 D) None of above

 Correct Answer: D

75. Which of the following option is not available in Paste Special dialog box?

 A) Add

 B) Subtract

 C) Divide

 D) SQRT

 Correct Answer: D

76. Which of the cell pointer indicates that you can fill series?

 A) Doctor’s symbol (Big Plus)

 B) Small thin plus icon

 C) Mouse Pointer with anchor at the tip

 D) None of above

 Correct Answer: C

77. Which of the following is an absolute cell reference?

 A) !A!1

 B) $A$1

 C)  #a#1

 D) A1

 Correct Answer: B

78. Which symbol must all formula begin with?

A)  =

B)  +

C) (

D) @

 Correct Answer: A

79. Which of the following formulas is not entered correctly?

A. =10+50

B. =B7*B1

C. =B7+14

D. 10+50

 Correct Answer: D

80. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?

A. =SUM(Sales)-A3

B. =SUM(A1:A5)*.5

C. =SUM(A1:A5)/(10-10)

D. =SUM(A1:A5)-10

 Correct Answer: C

81. A worksheet range is a

A. A command used for data modeling

B. A range of values such as from 23 to 234

C. A group of cells

D. A group of worksheets

Correct Answer: C

82. The auto calculate feature

A. Can only add values in a range of cells

B. Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of cells

C. Automatically creates formulas and adds them to a worksheet

D. A and c

Correct Answer: B

83. Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name

A. Cell names

B. Column numbers and row letters

C. Column letters and row numbers

D. Cell locator coordinates

Correct Answer: C

84. To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the

A. Tab key

B. Alt key

C. Shift key

D. Ctrl key

Correct Answer: D

85. Hyperlinks can be

A. Text

B. Drawing objects

C. Pictures

D. All of above

Correct Answer: D

86. To activate the previous cell in a Pre-selected range, press

A. The Alt key

B. The Tab key

C. The Enter key

D. None of the above

Correct Answer: D

87. Which button do you click to add up a series of numbers?

A. The autosum button

B. The Formula button

C. The quicktotal button

D. The total button

Correct Answer: A

Multiple Choice Question on MS-Office

88. When the formula bar is active, you can see

A. The edit formula button

B. The cancel button

C. The enter button

D. All of the above

Correct Answer: D

89. In a worksheet you can select

A. The entire worksheet

B. Rows

C. Columns

D. All of the above

Correct Answer: D

90. Which area in an excel window allows entering values and formulas

A. Title bar

B. Menu bar

C. Formula bar

D. Standard toolbar

Correct Answer: C

Hey readers if we make some mistake please comment on comment box with question number, we will correct them. thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!