Multiple Choice Question on Microsoft Word Part-I

1. How many different positions can you set for drop cap?

a. 1

b. 2

c. 4

d. 6

Correct Answer: B

2. How many ways you can save a document?

a. 3

b. 4

c. 5

d. 6

Correct Answer: A

3. What is the maximum number of lines you can set for lines to drop box?

a. 3

b. 5

c. 10

d. 15

Correct Answer: C

4. Single spacing in MS-WORD document causes ____ point line spacing?

a. 10

b. 12

c. 14

d. 16

Correct Answer: B

5. What is the default number of lines to drop for drop cap?

a. 3

b. 10

c. 15

d. 20

Correct Answer: A

6. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap?

a. 3

b. 10

c. 15

d. 20

Correct Answer: B

7. How many columns can you insert in a word document in maximum?

a. 35

b. 45

c. 55

d. 65

Correct Answer: B

8. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?

a. 35

b. 15

c. 63

d. 65

Correct Answer: C

9. What is the maximum scale percentage available in Scale drop down box?

a. 500

b. 200

c. 100

d. 90

Correct Answer: B

10. What is the maximum font size you can apply for any character?

a. 163

b. 1638

c. 16038

d. None of above

Correct Answer: B

11. Word, by default, places a tab stop at every _____ mark on the ruler.

a. .25″

b. .5″

c. .75″

d. 1″

Correct Answer: B

12. What is the default file extension for all Word documents?

a. .txts

b. .word

c. .docs

d. .docx

Correct Answer: D

Multiple Choice Question on Microsoft Word

13. The file type _____ indicates the file is a Word document.

a. .msw

b. .wor

c. .wrd

d. .doc

Correct Answer: D

14. With Word’s Auto Correct entries, to display an indifferent face ( ?? ) type _____.

a. : )

b. : (

c. : |

d. : /

Correct Answer: C

15. Which of the following button will allow you to add, delete, or change records in your Data Source?

a. ‘Data Source’ button

b. ‘Edit’ button

c. ‘Edit Data Source’ button

d. ‘Data Editing’ button

Correct Answer: C

16. How much space in minimum must be provided between columns?

a. 0″

b. 0.5″

c. 1″

d. 1.5″

Correct Answer: A

17. What is the smallest width of a column?

a. 0″

b. 0.5″

c. 1″

d. 1.5″

Correct Answer: B

18. By default, your document prints with:

a. 1 inch top and bottom margins

b. a portrait orientation

c. 1.25 inches left and right margins

d. all of the above

Correct Answer: D

19. Word is preset to use standard 8.5-by-11-inch paper with _____ margins.

a. 1-inch left, right, top, and bottom

b. 1.25-inch left, right, top, and bottom

c. 1.25-inch left and right margins and 1-inch top and bottom

d. 1-inch left and right margins and 1.25-inch top and bottom

Correct Answer: C

20. What is the default left margin in Word 2003 document?

a. 1″

b. 1.25″

c. 1.5″ d. 2″

Correct Answer: B

Multiple Choice Question on Microsoft Access Part-I

Multiple Choice Question on Microsoft Access Part-II

Multiple Choice Question on Microsoft Access Part-III

Multiple Choice Question on Microsoft Word Part-II Coming Soon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!