Multiple Choice Question (MCQ) From Microsoft Excel 01 to 65

This is our first Multiple Choice Question (MCQ) From Microsoft Excel 01 to 65. In this section, we are trying to compile multiple choice questions (MCQ) from Microsoft excel to help our visitors.

Let’s start first 65 Multiple Choice Question (MCQ) from Microsoft Excel

1. Shortcut key for select all in excel.

Ans. Ctrl + A

2. Shortcut key for bold in excel.

Ans. Ctrl + B

3. Shortcut key for copy in excel.

Ans. Ctrl + C

4. Shortcut key for fill down in excel.

Ans. Ctrl + D

5. Shortcut key for find in excel.

Ans. Ctrl + F

6. Shortcut key for go to in excel.

Ans. Ctrl + G

7. Shortcut key for replace in excel.

Ans. Ctrl + H

8. Shortcut key for italic in excel.

Ans. Ctrl + I

9. Shortcut key for insert hyperlink in excel.

Ans. Ctrl + K

10. Shortcut key for open in excel.

Ans. Ctrl + O

11. Shortcut key for print in excel.

Ans. Ctrl + P

12. Shortcut key for full right in excel.

Ans. Ctrl + R

13. Shortcut key for save in excel.

Ans. Ctrl + S

14. Shortcut key for paste in excel.

Ans. Ctrl + V

15. Shortcut key for underline in excel.

Ans. Ctrl + U

16. Shortcut key for close in excel.

Ans. Ctrl + W

17. Shortcut key for cut in excel.

Ans. Ctrl + X

18. Shortcut key for repeat in excel.

Ans. Ctrl + Y

19. Shortcut key for undo in excel.

Ans. Ctrl + Z

20. Shortcut key for open new worksheet in excel.

Ans. Ctrl + N

21. Shortcut key for auto sum in excel.

Ans. Alt + =

22. Shortcut key for toggle value/ formula display in excel.

Ans. Ctrl + ‘

23. Shortcut key for insert argument name into formula in excel.

Ans. Ctrl + Shift + A

24. Shortcut key for display auto complete list in excel.

Ans. Alt + Down Arrow

25. Shortcut key for create name by using name of row and column labels in excel.

Ans. Ctrl + Shift + F3

26. Shortcut key for previous windows in excel.

Ans. Ctrl + Shift + F6

27. Shortcut key for print in excel.

Ans. Ctrl + Shift + F12

28. Shortcut key for new worksheet in excel.

Ans. Alt + Shift + F1

29. Shortcut key for exponential format in excel.

Ans. Ctrl + Shift + ˄

30. Shortcut key for place outline border around selected cells in excel.

Ans. Ctrl + Shift + &

31. Shortcut key for remove outline border in excel.

Ans. Ctrl + Shift + _

32. Shortcut key for insert in excel.

Ans. Ctrl + +

33. Shortcut key for delete in excel.

Ans. Ctrl + –

34. Shortcut key for previous workbook window in excel.

Ans. Shift + Ctrl + F6

35. Shortcut key for define name in excel.

Ans. Ctrl + F3

36. Shortcut key for close in excel.

Ans. Ctrl + F4

37. Shortcut key for XL, restore window size in excel.

Ans. Ctrl + F5

38. Shortcut key for next workbook window in excel.

Ans. Ctrl + F6

39. Shortcut key for move window in excel.

Ans. Ctrl + F7

40. Shortcut key for resize window in excel.

Ans. Ctrl + F8

41. Shortcut key for minimize workbook in excel.

Ans. Ctrl + F9

42. Shortcut key for maximize or restore window in excel.

Ans. Ctrl + F10

43. Shortcut key for inset 4.0 macro sheet in excel.

Ans. Ctrl + F11

44. Shortcut key for insert current time in excel.

Ans. Ctrl + :

45. Shortcut key for insert current date in excel.

Ans. Ctrl + ;

46. Shortcut key for copy value from cell above in excel.

Ans. Ctrl + “

47. Shortcut key for copy formula from cell above in excel.

Ans. Ctrl + ‘

48. Shortcut key for help in excel.

Ans. F1

49. Shortcut key for edit in excel.

Ans. F2

50. Shortcut key for pest name in excel.

Ans. F3

51. Shortcut key for repeat last action in excel.

Ans. F4

52. Shortcut key for goto in excel.

Ans. F5

53. Shortcut key for next pane in excel.

Ans. F6

54. Shortcut key for spell check in excel.

Ans. F7

55. Shortcut key for extend mode in excel.

Ans. F8

56. Shortcut key for recalculate all workbooks in excel.

Ans. F9

57. Shortcut key for activate menu bar in excel.

Ans. F10

58. Shortcut key for new chart in excel.

Ans. F11

59. Shortcut key for save as in excel.

Ans. F12

60. Shortcut key for What’s This? in excel.

Ans. Shift + F1

61. Shortcut key for edit cell comment in excel.

Ans. Shift + F2

62. Shortcut key for paste function into formula in excel.

Ans. Shift + F3

63. Shortcut key for find next in excel.

Ans. Shift + F4

64. Shortcut key for find in excel.

Ans. Shift + F5

65. Shortcut key for previous pane in excel.

Ans. Shift + F6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!