Microsoft Office MCQ Part-6

SHARE ON:

151. Which of the following programs is not a popular desktop publishing program?

a) Adobe PageMaker

b) Microsoft Publisher

c) Lotus AmiPro

d) QuarkXPress

Correct Answer: C

152. Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?

A) Insert Menu

B) Format Menu

C) Tools Menu

D) Slide Show Menu

Correct Answer: D

153. In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout etc.?

A) Insert Menu

B) Format Menu

C) Tools Menu

D) Slide Show Menu

Correct Answer: B

154. Which of the following is not a font style?

A) Bold

B) Italics

C) Regular

D) Superscript

Correct Answer: D

Microsoft Office MCQ
https://tech4nep.com/microsoft-office-mcq-2/

155. Which of the following is not a type of page margin?

A) Left

 B) Right

 C) Center

 D) Top

Correct Answer: C

156. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?

 A) Page

 B) Document

C) Section

D) Page Setup

Correct Answer: C

157. Background color or effects applied on a document is not visible in

A) Web layout view

B) Print Layout view

C) Reading View

D) Print Preview

Correct Answer: D

158. Which of the following is not true about Find and Replace in Excel

A) You can search for bold and replace with italics

B) You can decide whether to look for the whole word or not

C) You can search in formula too

D) You can search by rows or columns or sheets

Correct Answer: D

159. The best way to insert a new slide in a presentation is to use the

a. Normal view

b. Special view

c. Slide show view

d. Slide sorter view

Correct Answer: D

160. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap?

 A) 3

 B) 10

 C) 15

 D) 20

Correct Answer: B

161. Which of the following line spacing is invalid?

 A) Single

 B) Double

 C) Triple

 D) Multiple

Correct Answer: C

162. Which of the following are word processing software?

 A) WordPerfect

 B) Easy Word

 C) MS Word

 D) All of above

Correct Answer: D

163. Which of the following is not of the merge process?

 A) Sort the data source records

 B) Format a main document

 C) Edit a data source

 D) Merge the two files to print or create a new document

Correct Answer: A

164. Which of the following is the latest version of MS Word?

 A) Word 2000

 B) Word 2007

 C) Word 2010

 D) Word 2011

Correct Answer: C

165. In Microsoft PowerPoint two kind of sound effects files that can be added to the presentation are

a. .wav files and .mid files

b. .wav files and .gif files

c. .wav files and .jpg files

d. .jpg files and .gif files

Correct Answer: A

166. special effects used to introduce slides in a presentation are called

a. effects

b. custom animations

c. transitions

d. present animations

Correct Answer: C

167. In Microsoft PowerPoint the entry effect as one slide replaces another in a show is called a (an)

a. animation

b. slide transition

c. custom animation

d. preset animation

Correct Answer: B

168. To add a header or footer to your handout, you can use

a. The title master

b. The slide master

c. The handout master

d. All of above

Correct Answer: C

https://tech4nep.com/multiple-choice-question-on-ms-office/

169. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use

a. view, slide sorter

b. view, slide

c. view, master

d. view, slide show

Correct Answer: A

170. Which of the following is the default page setup orientation for slides in PowerPoint?

a. Vertical

b. Landscape

c. Portrait

d. None of above

Correct Answer: B

171. Pagemaker is a ___________ software.

A. Desktop Publishing

B. Word Processor

C. Spredsheet

D. Presentation

Correct Answer: A

172. ________ is at the top of the window and it display the name of the application.

A. Menu bar

B. Title bar

C. Tool bar

D. Tool box

Correct Answer: B

173. __________ is displayed below the title bar

A. Menu bar

B. Title bar

C. Tool bar

D. Tool box

Correct Answer: A

174. Layout is in _______ bar.

A. Menu bar

B. Title bar

C. Tool bar

D. Tool box

Correct Answer: A

175. Save option is present in _______ bar.

A. Menu bar

B. Title bar

C. Tool bar

D. Tool box

Correct Answer: C

176. The tool used to select any kind of object on the page is called ______.

A. Rotate tool

B. Text tool

C. Pointer tool

D. Crop tool

Correct Answer: C

177. _______ contains all the tools we need to compose a page.

A. Menu bar

B. Title bar

C. Tool bar

D. Tool box

Correct Answer: D

178. Clicking on the ______ tool changes the pointer to an insertion point for typing and highlighting text.

A. Rotate tool

B. Text tool

C. Pointer tool

D. Crop tool

Correct Answer: B

179. _____ tool rotates a text box or image to a desired angle.

A. Rotate tool

B. Text tool

C. Rotate tool

D. Crop tool

Correct Answer: C

180. _______ tool is used to reduce or cut image area.

A. Rotate tool

B. Text tool

C. Rotate tool

D. Crop tool

Correct Answer: D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!